Ο Σύλλογος ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτής της φόρμας μόνο για επικοινωνία με τον πελάτη για πληροφοριακό υλικό και ενημερώσεις. Παρακαλούμε πείτε μας με ποιον τρόπο θέΜε την εγγραφή σας, συμφωνείτε να λαμβάνετε το διαφημιστικό υλικό μας μέσω email και συναινείτε με την Πολιτική Απoρρήτου. Τα προσωπικά δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά μόνο για την παραπάνω επικοινωνία. Μπορείτε να διαγραφείτε από τις λίστες ενημέρωσης ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου.

Διοργάνωση Σεμιναρίων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΗΣΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Ο Αυτόνομος Σύλλογος Πολιτών Δήμου Θερμαϊκού ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προχωράει στην διοργάνωση σεμιναρίων:

  1. Διακόσμησης – “Αγαπώ το σπίτι μου – με αντιπροσωπεύει”

Στο σεμινάριο αυτό αναγνωρίζουμε το προσωπικό μας style, κατανοώντας τη σημασία της ταυτότητας ενός χώρου με αισθητικό ενδιαφέρον. Λύνουμε τις λειτουργικές ανάγκες των χώρων μας, μιλώντας για τη διαρρύθμιση με βάση την κλίμακα, την αρμονία και την αισθητική μας ταυτότητα.

Μιλούμε γενικά για την κατοικία μας και αναλύουμε κάθε χώρο ξεχωριστά .Θα εστιάσουμε στη σημασία των χρωμάτων, των δαπέδων, του φωτισμού, των επίπλων, των υφασμάτων, των διακοσμητικών και των έργων τέχνης.

Θα ασχοληθούμε και θα δώσουμε  λύσεις οικιακής οικονομίας, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους τακτοποίησης με καινούργια υλικά. Θα μάθουμε με πρακτικούς και οικονομικούς τρόπους πως να δημιουργήσουμε το αισθητικό αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί.

Όλα αυτά εκτός από το θεωρητικό επίπεδο, θα αναλυθούν και πρακτικά προσωπικά στην κατοικία του καθενός μας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κάνουμε πράξη το “Αγαπώ το σπίτι μου, με αντιπροσωπεύει.”

Διάρκεια δύο μήνες – Σύνολο ωρών 16

2. Ετοιμάζω το παιδικό δωμάτιο

Κατανοώντας πόσο σημαντικό είναι το πρώτο δωμάτιο του παιδιού μας, το σεμινάριο σχεδιάστηκε για να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αυτό το ένα ιδανικό για μας και το παιδί μας δωμάτιο.

Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς βρίσκουμε τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα ζεστό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μεγαλώνει, θα αναπτύσσεται, θα παίζει, θα μαθαίνει, θα κοιμάται, θα ονειρεύεται. Ετοιμάζουμε την προίκα του…Ετοιμάζουμε το δικό μας παραμύθι.

Διάρκεια ένας μήνας – Σύνολο ωρών 8

3. Ετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα

Διακοσμούμε ονειρικά το σπίτι μας για να υποδεχτούμε την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου. Με ελάχιστα χρήματα πολλή διάθεση και φαντασία θα διακοσμήσουμε, με δικές μας κατασκευές, το σπίτι μας. Στρώνουμε το γιορτινό τραπέζι… . Φέτος γιορτάζουμε διαφορετικά, με πολύ – πολύ αγάπη και style.

Σύνολο ωρών 12

4. Μακραμέ (κομποδετική)

Η ελληνική απόδοση της ισπανικής λέξης macrame. Μια τεχνική όπου με τα δάκτυλα μας και μόνο, θα δημιουργήσουμε πάνω σε νήματα αλλεπάλληλους κόμπους ή αλλιώς δεσιές, προκειμένου να κατασκευάσουμε ένα ενιαίο κομμάτι υφάσματος και να το μετατρέψουμε εν τέλει σε κόσμημα. Θα δούμε διάφορα είδη διαδοχικών κόμπων, κάθε ένας από τους οποίους στο σύνολό του, συνθέτει και ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η ετοιμολογία της λέξης macrame προέρχεται από την αραβική λέξη migramah, που λέγεται ότι σημαίνει “διακοσμητικό κρόσσι”, “περιθώριο” ή “κεντημένο πέπλο”.

Η αρχή αυτής της τεχνικής συναντάται στους ναυτικούς που με αυτούς τους κόμπους συγκρατούσαν τα μαχαίρια τους, διακοσμούσαν μπουκάλια, εργαλεία, αιώρες ακόμα και μέρη του πλοίου.

5. Κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος με μέταλλο

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε να κατασκευάζουμε χειροποίητα κοσμήματα, χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές της αργυροχρυσοχοΐας, με βασικό υλικό τα μέταλλα, όπως ο αλπακάς, ο ορείχαλκος, ο χαλκός, το ασήμι.

Θα μάθετε να επεξεργάζεστε τα μέταλλα αυτά και να κατασκευάζετε τα δικά σας κοσμήματα, από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, βάζοντας την προσωπική σας νότα και έμπνευση ο καθένας. Επίσης θα μάθετε να δίνετε ζωή και να ομορφαίνετε τις δημιουργίες σας χρησιμοποιώντας οξειδώσεις, ημιπολύτιμες πέτρες και άλλα υλικά.

Τι θα μάθουμε στο σεμινάριο:

  1. Μεταφορά σχεδίου
  2. Κοπή μετάλλου (σεγάρισμα)
  3. Λιμάρισμα μετάλλου με διάφορες λίμες
  4. Τρύπημα μετάλλου
  5. Γυάλισμα με γυαλόχαρτα (φινίρισμα)
  6. Λουστράρισμα (στιλβωση)
  7. Σφυρηλάτηση (διακοσμητικό φινίρισμα)
  8. Υφές
  9. Οξειδώσεις

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τι συμβαίνει γύρω μας;

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Οι άνθρωποι που ζουν στη φτώχεια, που είναι άρρωστοι, αδύναμοι, μοναχικοί, που επιβιώνουν ή δεν τα καταφέρνουν κάθε μέρα...

Οριστικό τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας

Στις 30 Απριλίου θα γίνει άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το δάνειό σου εκχωρήθηκε σε κάποια εξειδικευμένη εταιρία ειδικού σκοπού. Αν οι σκέψεις σου, οι...

Δώρα για τη λαχειοφόρο κλήρωση μας έδωσαν

Να μη ξεχάσουμε όλους τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που πρόσφεραν δώρα και υπηρεσίες για τη λαχειοφόρο κλήρωση στην ετήσια συνεστίαση μας. Ο Χρυσός Κόσμος ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ,Ερμού 2,...

ΔΡΑΣΕΙΣ

Οριστικό τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας

Στις 30 Απριλίου θα γίνει άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το δάνειό σου εκχωρήθηκε σε κάποια εξειδικευμένη εταιρία ειδικού σκοπού. Αν οι σκέψεις σου, οι...

Διοργάνωση Σεμιναρίων

Ο Αυτόνομος Σύλλογος Πολιτών Δήμου Θερμαϊκού ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προχωράει στην διοργάνωση σεμιναρίων: Διακόσμησης - "Αγαπώ το σπίτι μου - με αντιπροσωπεύει" Στο σεμινάριο αυτό αναγνωρίζουμε το...

Από το Σεπτέμβριο

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες